hypotheek nijmegen

Wanneer je in het proces zit van het kopen van een nieuwe woning, dan ga je door een veelbewogen periode. Het afscheid nemen van je oude woning en het vooruitzicht naar een nieuw huis zijn namelijk die heel wat emoties met zich meebrengen. Tegelijkertijd zul je ook nog eens je hypotheek in Nijmegen of omgeving moeten rond krijgen, mogelijk met behulp van de diensten van een hypotheekadviseur. Hieronder lees je alvast wat de belangrijkste aspecten zijn van elke hypotheek. 

Duur

De duur, oftewel de lengte, van je hypotheek is een cruciale factor. Het meest gangbaar hierbij is een hypotheek met een duur van dertig jaar. In bepaalde gevallen kun je echter besluiten een hypotheek te nemen met een afwijkende looptijd.

hypotheek nijmegen

Vorm

Er bestaan verschillende hypotheekvormen. Hiervan zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek waarschijnlijk het meest bekend. Hierbij geldt dat je bij de annuïteitenhypotheek gedurende de hele looptijd hetzelfde maandbedrag betaalt (in het begin veel rente, later meer aflossing) en dat bij een lineaire hypotheek gedurende de looptijd het maandbedrag juist steeds lager wordt.

Rentevaste periode

Tenslotte dien je te besluiten hoe lang je de rentevaste periode wilt afsluiten. Het meest gebruikelijk is hierbij een periode van tien of twintig jaar.