burn-out preventie werknemers

Hoe kun je een burn-out preventie werknemers organiseren? Nou, door te beginnen! Het is eerst belangrijk dat je weet wanneer een van je werknemers, of jijzelf, gevoelig zijn voor burn-outs. Hierdoor kun je veel situaties voorkomen. Dit is altijd beter en effectiever dan genezen!

Je kunt geen ‘nee’ zeggen, ook niet tegen burn-out preventie werknemers

Sommige mensen raken sneller in een burn-out dan anderen. Vaak is een kwaliteit van mensen die gevoelig zijn voor een burn-out dat ze geen ‘nee’ kunnen zeggen. Op alles wat aan hun gevraagd wordt, wordt dus ‘ja’ gezegd. Hierdoor wordt er een ongelofelijke hoge stapel werk op hun bordje geschoven en dit moeten zij vervolgens maar gaan oplossen. Vaak stellen deze mensen ook nog eens erg hoge eisen aan zichzelf, waardoor ze nooit tevreden zijn met hun prestaties en resultaten. Alles wat ze aannemen aan werk moet dus perfect, maar in hun ogen is het nooit goed genoeg. Dit triggert een burn-out.

burn-out preventie werknemers

Positieve kwaliteiten komen ook voor in de burn-out preventie werknemers

Ook positieve kwaliteiten, zoals sterk gemotiveerd zijn en betrokken bij je bedrijf zijn kan leiden tot een burn-out. Wanneer je te gemotiveerd bent, zul je graag veel werk willen verrichten. Op een moment wordt dit je te veel en ga je de stress voelen. Omdat je altijd al zo betrokken bent geweest bij het bedrijf, wil je dit niet zomaar opgeven. Het resultaat? Veel stress, en uiteindelijk een burn-out. Wees dus voorzichtig en vraag op tijd naar hulp.