Licht

Je bent fotograaf en je maakt regelmatig portretfoto’s. Nu wil je misschien LED continu licht kopen. Maar is dat ook echt aan te raden voor portretfotografie? in dit artikel leggen wij je meer uit over de voor- en nadelen.

Voordelen

Een groot voordeel van LED continu licht is dat je bij het schieten van een serie niet steeds hoeft te wachten tot de flitslamp weer herladen is. Dit betekent dus dat je achter elkaar kunt door blijven schieten. Daarbij is LED verlichting een stuk zuiniger en kun je zelf een kleur licht kiezen. Ook kun je met continu licht beter filmen dan met zwak continu flitslicht. Daarbij zullen je modellen niet knipperen als gevolg van de flits, omdat het licht continu brandt.

Nadelen

Het gebruik van LED continu licht voor portretfotografie heeft helaas ook zijn nadelen. Zo heb je een lagere lichtopbrengst dan bij flitslicht. Daarbij kan het voor modellen lastig zijn om continu in het felle licht te kijken. Ook kun je bij LED continu licht geen gebruik maken van lichtvormers, waardoor het niet mogelijk is om de schaduwen en de licht diffuser zachter te maken.