sculptuur brons

Een huis met een tuin die groot, kaal, of interessant is brengt al gauw de vraag met zich mee: Hoe deel ik mijn tuin in en waar vind ik inspiratie voor decoratie? Met veel ruimte kun je zowat alles er in plaatsen, alleen welke stukken en elementen laten een langdurige en goede indruk achter? Verroer je niet om groots te denken; exotische planten, een sculptuur van brons of een enorme vijver kunnen direct karakter geven aan de tuin.   

Grote decoratiestukken

De wereld van tuinornamenten is groot en het doel van kunst is om een bepaalde indruk achter te laten. De grote tuinornamenten kunnen daarom de grootste indruk achterlaten en je tuin in één keer een bepaald onderwerp geven. Zo creeër je aan de hand van een met bonsai bomen omringde karpervijver al snel een Japanse stijl tuin. Een combinatie van klassieke tuinbeelden met marmeren platen en pilaren maakt je tuin meer klassiek. Als je de functionaliteit van je grote tuin wilt vergroten, kun je focussen op het aanleggen van tuinpaden of een tuinhuis bouwen. 

sculptuur brons

Toch iets kleiners?

Mocht je op zoek zijn naar een subtiele manier om je tuin stijl te geven, kun je kijken naar elementen zoals de verlichting, de meubelinrichting of kleurencombinaties. Een sfeervolle tip is om aan de hand van deze drie elementen je tuin een verlengde te maken van je aanliggende woonkamer of keuken.