Gardameer

Het Gardameer is al sinds lange tijd een van de populairste vakantiebestemmingen bij onder meer Nederlanders. Vooral onder families met jonge en ook oudere kinderen is de omgeving rond dit Noord-Italiaanse meer bijzonder geliefd. Dat is ook geen wonder als je je bedenkt dat daar een prettig klimaat heerst, de natuur er ongerept is, dat er diverse mooie plaatsen aan het meer zijn gelegen en dat er vooral in het hoogseizoen veel activiteiten op en rond het meer worden georganiseerd. De vraag is dus eigenlijk alleen nog op welke manier je de reis naar het Gardameer zult maken. Hieronder lees je over de drie meest voor de hand liggende opties.

Gardameer

Met de trein

Vooral als het niet je bedoeling is te gaan kamperen is het prima te doen om de reis naar het Gardameer per trein te maken. Dit is zonder meer ook de meest milieuvriendelijke optie. Vanuit Nederland of België neem je eerst de trein naar Parijs en van daaruit vervolgens een directe trein naar Milaan. In Milaan stap je dan over op een trein die je direct naar het aan het meer gelegen Peschiera brengt. In zo’n zestien uur zou je deze reis kunnen voltooien.

Vliegen

Uiteraard is het Gardameer ook met het vliegtuig te bereiken. Het meest logisch is dan een vliegticket naar Verona te boeken. Vanuit Verona rijd je vervolgens in een half uur in een bus of een (gehuurde) auto naar het Gardameer.

Met de auto of camper

Vermoedelijk komen de meeste toeristen echter met hun eigen vervoermiddel. Als je vanuit Nederland komt, dan lijkt het de meest logische optie te zijn om door Zwitserland te rijden, maar via de westkant van Oostenrijk bereik je je bestemming ongeveer even snel.