Tijdens het verbouwen van een huis kan veel aangepast worden aan een huis om deze te laten voldoen aan de interieurstijl die men in gedachte had. Zo kan er gekozen worden voor beton cire. Beton cire geeft een ruimte een elegante en stijlvolle look. Het creëert een strakke look, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer in huis. Beton cire komt in verschillende beton cire kleuren. Vooral als men een kleur online uit wilt kiezen, is het handig om samples aan te vragen. Maar welke voordelen heeft beton cire en welke andere opties zijn er?

Voordelen beton cire

Als men beton cire overweegt kan gedacht worden aan een aantal voordelen dat beton cire met zich meebrengt. Als eerst is beton cire waterdicht. Dit houdt in dat beton cire goed in ruimte kan worden gebruikt waarbij het nat kan worden zoals de badkamer of keuken. Daarnaast kan beton cire op elke soort ondergrond worden geplaatst, waaronder hout. Bovendien is beton cire naadloos. Dit houdt in dat men niet te maken krijgt met voegen. Dit maakt het onderhouden van beton cire eenvoudiger. Daarnaast is de kans dat schimmel ontstaat uitgesloten doordat er geen voegen zijn. Als laatst is beton cire krasvrij, waardoor het lang zijn mooie uitstraling behoudt.

Beton, betonstuc, beton cire

Beton cire kan worden vergeleken met een cementlaag dat wordt aangebracht. Beton cire is een sterk en duurzaam materiaal en wordt gemaakt van een combinatie van cement met hars. Beton, beton cire, beton stuc zijn dezelfde producten, alleen met een ander naam. Alle drie kunnen eenvoudig, na het kiezen van de beton cire kleuren, zelf worden aangebracht. Een ondergrond moet eerst met een primer worden voorzien zodat de beton cire goed kan hechten aan de ondergrond. Vervolgens kan de beton cire worden aangebracht met een plakspaan. Na het aanbrengen van de eerste laag moet deze goed drogen en vervolgens worden geschuurd voordat een ander laag kan worden aangebracht.