buitenlamp

Het uitzoeken van een goede buitenlamp kun je gemakkelijk doen door een aantal stappen te verlopen. Want in tegenstelling tot wat je misschien denkt, zijn er werkelijk waar honderden soorten buitenlampen om uit te kiezen. Benieuwd welke het beste past bij jouw wensen? Dat ontdek je hier.

buitenlamp

Functie van de lamp

Allereerst is de vraag waar je de lamp voor wil gebruiken. Natuurlijk is de functie in eerste instantie om licht te geven, maar waar en hoe? Een lamp die bedoeld is om de achtertuin gezellig te maken moet bijvoorbeeld aan heel andere eisen voldoen dan een lamp die jouw tuinpad moet verlichten als je in het donker thuiskomt. Ook een lamp bij je voordeur of garage moet vaak krachtiger zijn dan een sierlamp op het balkon. De functie is dus essentieel voor je keuze.

Hangend,staand of anders

Ten tweede is de vraag wat je wil als het gaat om de stand van de lamp. Wil je bijvoorbeeld een lamp die je aan een muur kunt bevestigen? Die zijn er gelukkig genoeg. Maar het kan ook zo zijn dat je liever niet boort in de muur. In dat geval zijn er ook lampen die je in de grond kunt steken of lampen die een voet hebben zodat ze gewoon op zichzelf kunnen staan.