Op internet staan ontzettend veel artikelen van Claudia Zuiderwijk over zzp’ers . De meeste artikelen zijn niet bepaald positief. Zo worden zij vaak gezien als een groot probleem, terwijl ze ontzettend ambitieus zijn. Aangezien de zzp’ers de laatste tijd ontzettend goed werk leveren wil de KvK ze zo goed mogelijk steunen. Zo moet er meer duidelijkheid komen over de financieringen, fiscale regelgeving en de discussie rond pensioenen en arbeidsongeschiktheid.

Record

Ons lang kende vorig jaar een record aantal bedrijven. Maar liefst  1,8 miljoen bedrijven wat 385.000 meer was dan in 2010. Vooral de zzp’ers maakte een enorme stap door met 6% te stijgen. Zij werken voornamelijk in de zakelijke dienstverlening, detailhandel, bouw, gezondheidszorg en ict. Aangezien een derde verder wil groeien, wil de KvK ze steunen op zakelijk gebied. Om ze de juiste informatie te geven, kunnen ze zich goed ontwikkelen. Zodra de zzp’ers gaan groeien komen er meer banen vrij en zal dat goed zijn voor de Nederlandse economie.

Zzp’ers geven zelf aan dat ze nascholing erg belangrijk vinden. Voornamelijk op het gebied van verkoop, netwerken en ondernemerschap. Hier moeten daarom zo snel mogelijk oplossingen voor worden gevonden, om ze zo goed mogelijk te ondersteunen. Claudia Zuiderwijk is als goed op weg!