podotherapie

Woon je in Etten-Leur en ben je doorverwezen naar een podotherapeut? Dan is dit misschien wel de eerste keer dat je van dit specialisme hoort. Podotherapie in Etten-Leur helpt echter veel mensen van klachten af waar ze soms al jaren mee rondlopen. Denk dan bijvoorbeeld aan klachten in de:

  • nek
  • rug
  • knieën
  • voeten/enkels

Dit zijn slechts een aantal van de lichaamsdelen waar een podotherapeut de pijn kan verlichten.

Wat doet een podotherapeut?

Dit medisch specialisme richt zich op de voeten. Podotherapie legt de focus op het behandelen van lichamelijke klachten in de lager gelegen delen van het lichaam. Het gaat hierbij vaak om problemen in de voeten, maar ook problemen in de knieën, heupen of lage rug worden behandeld. In veel gevallen wordt dit namelijk veroorzaakt door de afwijkende stand van de voeten.

podotherapie

Uitvoerige metingen

Een podotherapeut zal dan ook altijd beginnen met meten en praten. Je vertelt over je klachten, waar deze lijken te zitten en hoe lang je ze al hebt, maar minstens zo belangrijk: de podotherapeut gaat je lichaam bestuderen. Dat doen ze vaak met speciale apparaten die de stand van je voeten en heupen kunnen meten. Zo zien ze waar het fout zit en hoe ze dit kunnen herstellen.