Het is enorm belangrijk om veiligheid te kunnen garanderen op de werkvloer. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is dan ook belangrijk om overal op voorbereid te zijn. Iets wat veel voorkomt op de werkvloer is valgevaar. Wanneer er op bepaalde locaties op verschillende hoogtes gewerkt moet worden zijn de juiste veiligheidsmaatregelen nodig om valgevaar te voorkomen. Zo zijn er allerlei manieren om valbeveiliging te kunnen waarborgen op gevaarlijke locaties.

Comfortabele en beschermende veiligheid

Er zijn diverse harnasmodellen beschikbaar die ervoor zorgen dat je stevig vastzit en niet kunt vallen. Vooral als er afdalingen nodig zijn vanaf grote hoogtes is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van goede materialen. Daarnaast is ook het comfort van deze harnasmodellen belangrijk. Het is prettig dat het harnas beschermt, maar ook dat je er comfortabel in kunt werken.  Kies voor de juiste lieren, valstopblokken en driepoten om een afdaling zo correct en betrouwbaar mogelijk te kunnen uitvoeren, vooral als er sprake is van een situatie waarbij er extra valgevaar is.

Er zijn verschillende soorten harnassen beschikbaar, zoals een lichtgewicht harnas of een harnas met extra verbindingspunten. Verder zijn er nog allerlei extra accessoires beschikbaar zoals een flensklem, een valstopapparaat, een driepoot of diverse kabelsystemen. Met de juiste veiligheid is een goede werkomgeving gewaarborgd en is er veel minder sprake van valgevaar. Deze producten zijn aan te raden voor alle bedrijven waarbij regelmatig gewerkt wordt op verschillende hoogtes.