Als je auto niet meer door de keuring heen komt, betekent dit dat je hem moet laten maken. Soms vallen de reparatiekosten hoger uit en kan het zijn dat ze de dagwaarde overschrijden. Als dit het geval is, is je auto een sloopauto en kun je deze het beste verkopen. Het verkopen van een sloopauto is niet iets wat je iedere dag doet. Dit is ingewikkeld en mensen zijn niet zomaar op zoek naar een sloopauto. Er zijn verschillende methodes hoe je een sloopauto kunt verkopen en deze methodes verschillen veel van elkaar. Iedere methode heeft zijn voor- en nadelen en dit is heel belangrijk. Welke methodes zijn er allemaal? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Online adverteren

Veel mensen proberen een sloopauto te verkopen via het internet. Via het internet zijn er bepaalde websites, waar je een auto kunt verkopen. Het maken van een advertentie voor een sloopauto is ingewikkeld en hiervoor heb je veel informatie nodig. De kopers vinden de informatie namelijk van groot belang bij een sloopauto. Noteer goed wat er mis is met het voertuig en zet alle informatie in de advertentie. Ook is het belangrijk dat je duidelijke foto’s maakt van de sloopauto en de onderdelen. Toch kan het zo zijn dat het maanden duurt voordat je de sloopauto verkocht krijgt. Dit is natuurlijk vervelend, maar er is gelukkig een betere oplossing voor het verkopen van je sloopauto. Je kunt de sloopauto namelijk verkopen aan een autosloperij, deze zijn dagelijks op zoek naar nieuwe sloopauto’s om te slopen. Hieronder kun je meer lezen over de autosloperij en de verkoop van je sloopauto.

Waarom auto verkopen aan autosloperij?

Als je een auto verkoopt aan een autosloperij, brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste krijg je een vergoeding en kun je dit gebruiken voor het kopen van een nieuwe auto. Daarnaast krijg je een vrijwaring code, zodat de auto niet meer onder je naam staat. Dit is natuurlijk ideaal voor de mensen die geen belasting meer willen betalen voor hun sloopauto. Ook komen ze de sloopauto vaak ophalen met een speciale ophaalservice. Dit is heel handig, omdat de meeste sloopauto’s niet meer de openbare weg op mogen. Als je de sloopauto verkoopt aan de sloperij, ben je er vaak binnen 24 uur van af. Dit is natuurlijk ideaal als je een nieuwe auto wilt kopen.