Heb je een auto die niet meer door de keuring heen komt? Dan moet je de auto natuurlijk laten maken, maar dit is niet altijd financieel gezien voordelig. Zo kan het zijn dat de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van je auto. In veel gevallen wordt het dan een sloopauto en hier moet je natuurlijk wat mee doen. Met een sloopauto kun je vaak niet veel doen en deze moet je dan verkopen. De meeste mensen kiezen voor het verkopen via het internet, maar dit is ingewikkeld. Het kan maanden duren voordat je de sloopauto daadwerkelijk verkoopt, maar je kunt hem ook verkopen aan een sloperij. Waarom verkopen aan de sloperij? En wat doet de sloperij precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen sloperij

Een sloopauto verkopen aan een sloperij brengt verschillende voordelen met zich mee. Een van deze voordelen is dat je binnen 24 uur af bent van je sloopauto. Hiervoor krijg je natuurlijk ook een vrijwaring code en deze kun je gebruiken voor het afschrijven van het voertuig. Op deze manier hoef je geen belasting meer te betalen en kun je op zoek gaan naar een nieuw voertuig. Een ander voordeel is dat je een kleine vergoeding krijgt voor het inleveren van de sloopauto. Vaak komt de sloperij ook de sloopauto bij je thuis ophalen en dit is natuurlijk een groot voordeel. De meeste sloopauto’s kunnen niet meer de openbare weg op en daarom is dit heel praktisch. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat de auto op een duurzame manier gesloopt wordt, ideaal toch?

Wat doet de sloperij als je sloopauto binnenkomt?

Als je sloopauto binnenkomt bij de sloperij, regelen ze eerst de vergoeding. Ook gaan ze direct aan de slag met de papieren en krijg je een vrijwaring code. Daarbij gaan ze direct aan de slag met de auto demontage van je sloopauto. Ze halen vaak alle onderdelen uit het voertuig en controleren deze goed. Deze onderdelen worden vaak opgeslagen in een magazijn voor latere verkoop en hier is vaak veel interesse voor. Als de sloopauto geen waarde meer heeft voor de autosloperij, wordt deze naar een shredder gebracht. Hier wordt de sloopauto verder verwerkt totdat er niets meer overblijft. Vaak worden de afvalstoffen hiervan gebruikt voor het maken van nieuwe producten, zoals het maken van nieuwe auto’s.