Met een BHV Opleiding krijg je lessen om snel en correct te handelen tijdens situaties waarin dit nodig is, zoals brand, ontruiming of levensreddende handelingen. Een bhv’er in het bedrijf is de eerste medewerker die in actie komt, totdat er professionele hulpverleners zijn. Een BHV Opleiding duurt meestal twee dagen en tijdens deze twee dagen krijg je theorie, maar vooral ook praktijkoefeningen. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat en kun je alle handelingen die zijn geleerd uitvoeren op de werkvloer. Het is verplicht dat er een aantal medewerkers in het bedrijf zijn die een BHV opleiding hebben gedaan en goed afgerond.

Meer over de cursus

Het is erg gemakkelijk om een BHV Opleiding te volgen. Het is ten eerste belangrijk om een geschikte cursusdatum te selecteren op de juiste locatie. Er zijn door heel Nederland veel verschillende locaties waar je een cursus kunt volgen. Het gaat altijd om plekken waar ook praktijkgerichte oefeningen goed uitgevoerd kunnen worden, zoals het blussen van een brand of een reanimatie. Tijdens een BHV Opleiding oefen je op veilig en realistische wijze, en kun je ook zelf een goede trainingslocatie uitkiezen. De cursus begint met een klein stukje theorie, maar bestaan daarna uit de praktijk. Oefening en herhaling zijn hierin de beste leermeester.

De deelnemers van de BHV Opleiding krijgen na afloop van de cursus een certificaat dat twee jaar lang geldig is. Wanneer het certificaat niet meer geldig is, dient de cursus opnieuw gevolgd te worden. De prijzen van een BHV Opleiding zijn inclusief lesmateriaal, eten en drinken en het digitale certificaat.