Rijles

Je brommerrijbewijs halen kan een goede optie zijn, wanneer je een lang stuk naar school moet fietsen. Zeker in de kou of regen is het bijzonder onplezierig om op de fiets naar je middelbare school te moeten reizen. Door een brommer te kopen verloopt de reis sneller en word je vaak minder nat. Mits je voor een brommer met windscherm kiest! Er zijn in Nederland een groot aantal rijscholen, waar je het rijbewijs voor het besturen van een brommer kunt halen. Houd er rekening mee, dat je ook met een autorijbewijs op een brommer mag rijden. In dit artikel vertellen we je er meer over.

brommerrijbewijs

Je brommerrijbewijs halen mag op jonge leeftijd

Een brommerrijbewijs halen is voornamelijk interessant wanneer je nog te jong bent om je autorijbewijs te halen. Het is in Nederland toegestaan om je brommerrijbewijs op je 16e te halen. Daar waar je pas op je 17e een auto mag besturen! Hier komt nog bij, dat je op je 17e altijd met een ervaren bestuurder naast je moet rijden. Een derde reden om voor het behalen van je rijbewijs voor het besturen van een scooter te kiezen, is het feit dat deze aanzienlijk goedkoper is dan een autorijbewijs. Wellicht heb je nog niet voldoende gespaard om aan de lessen voor je autorijbewijs te beginnen en wil je het eerst met een scooter doen.

wesseldijk brommer

Theorie leren voor je scooterrijbewijs

Het behalen van je scooterrijbewijs bestaat uit verschillende fases. Zo bestaat dit examen uit een theorie- en praktijkdeel. In het theoriedeel leer je meer over de verkeersregels, waarmee je rekening moet houden bij het besturen van de brommer. Het praktijkexamen is logischerwijs sterk gericht op het bedienen van de scooter zelf. Vaak wordt bij rijscholen de mogelijkheid geboden om theorielessen te volgen, die via het internet worden aangeboden. Zo kun je ze in je eigen tijd volgen.