Bedrukte paraplu’s

Als kinderen zich zo enorm ontwikkelen hebben ze energie, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen nodig. In de eerste maanden krijgen baby’s alleen borstvoeding of flesvoeding. Hierin zit alles wat ze nodig hebben. Let wel extra goed op vitamine K en vitamine D voor je baby.  Maar welke baby vitamines bestellen?

Vitamine K

Baby’s kunnen bij de geboorte al een tekort hebben aan vitamine K. Dit komt doordat tijdens de zwangerschap vitamine K niet via de placenta kan worden doorgegeven. Hierdoor kan vitamine K de ongeboren baby niet bereiken, en kan de baby geen voorraad kan aanmaken Ook heeft een baby de eerste 3 maanden nog onvoldoende darmbacteriën en die spelen juist een belangrijke rol bij de aanmaak van vitamine K. De kans op een vitamine K-tekort is hierdoor groter. Vanwege het risico op ernstige bloedingen bij een vitamine K-tekort, krijgen alle baby’s in Nederland direct na de geboorte 1 milligram vitamine K.

Vitamine D

Vitamine D kan onze huid aanmaken uit het zonlicht en je vindt deze vitamine in vette vis, eieren en vlees. Vitamine D zorgt ervoor dat calcium goed wordt opgenomen in de botten, en ook zorgt het voor een verhoogde weerstand, sterke tanden en een goede spierfunctie. Voor kinderen en baby’s tot 4 jaar wordt geadviseerd extra vitamine D te slikken, omdat zij dit nog onvoldoende uit voeding en zonlicht halen. Dit is ongeacht of je je baby nu borstvoeding of flesvoeding geeft.