Met een kredietcheck voorkom je dat je met de verkeerde bedrijven in zee gaat. Een kredietcheck controleert de kredietwaardigheid van een bedrijf. Dit gaat via een externe partij. Zo blijft de relatie met je klant of potentiële klant onbeschadigd. En door een kredietcheck uit te laten voeren, kun je tot wel 90% wanbetalingen voorkomen. Dat is wel zo prettig als je je bedrijf draaiende wil houden. Vertrouwen en een goede band is belangrijk. Maar zekerheid en betalingen zijn ook van belang voor ieder bedrijf. Daarom doe je een kredietcheck.

Snelle of uitgebreide kredietcheck

Je kunt bij cbmk op verschillende manieren een kredietcheck laten uitvoeren. De meest simpele en snelle manier is de online kredietcheck. Hiermee zie je direct de huidige kredietwaardigheid van een bedrijf. Ook bedrijven buiten Nederland horen hierbij. Een uitgebreidere kredietcheck is het kredietonderzoek op maat. Deze kredietcheck duurt iets langer. Dit kan 3 uur tot een hele dag duren voor je de informatie hebt. Wel krijg je hierbij een op maat gemaakt advies over het bedrijf, op basis van verschillende data die bekeken worden tijdens de uitgebreide kredietcheck.

Blijf op de hoogte van kredietwaardigheid

Tot slot is er de alertservice van cbmk. Deze service houdt je op de hoogte van de kredietwaardigheid van jouw klantrelaties. Zo heb je dus niet alleen inzicht op het moment dat je een samenwerking aangaat, maar ook tijdens de lopende relatie. Wanneer er iets verandert in de kredietwaardigheid van één van je klanten, of meerdere, krijg je hiervan een melding. Dan kun je hierop inspelen in je financiële strategie. Je leest hier meer over de verschillende opties voor een kredietcheck.