Schakelkasten

Decoratie, leuke lampjes, leuke kussens en mooi servies. Het ziet er allemaal heel leuk uit en sommige mensen vinden dit een van de belangrijkste dingen in een huis. Dit ligt natuurlijk aan de prioriteiten die je stelt. Echter zijn er een aantal essenties voor je huis, die je echt moet hebben. En dan heb ik het niet over een bed of over een douche, ik heb het over de echte essentials. Zo is het bijvoorbeeld nodig om mooie schakelkasten in je woning te hebben.

Schakelkast

Een schakelkast is een aluminium, stalen of roestvaststalen kast. Deze kast bevat elektrische en/of elektronische componenten om bijvoorbeeld elektriciteit te besturen. Een schakelkast is voor veel processen nodig, bijvoorbeeld bij kabelverbindingen, elektriciteit en telefonie. Het wordt ook wel een besturingskast genoemd en dit kastje is essentieel voor in jouw huis. Voor iedereen is een schakelkast belangrijk. Iedereen gebruikt tegenwoordig elektriciteit, etcetera, dus het is voor iedereen essentieel.

Brandalarm

Een brandalarm of een rookmelder is een detector die alarm slaat na het waarnemen van rookdeeltjes, die kunnen wijzen op een beginnende brand. In een rookmelder wordt een lichtbundeltje uitgezonden en door een lichtgevoelige cel opgevangen. Als zich rook in het luchtbundeltje bevindt, zal het licht geabsorbeerd worden. De rookmelder detecteert dit en dan gaat het alarm af. Een brandalarm of rookmelder is cruciaal voor een huis, omdat het veiligheid erg belangrijk is.