Inklapbare steekwagen

Een steekwagen, wat is dat eigenlijk? Een steekwagen is een eenvoudige handkar waarmee objecten kunt verplaatsen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je er lange afstanden mee gaat lopen, maar kleine afstanden zijn goed te doen. Een inklapbare steekwagen, is een steekwagen die je kunt inklappen, dus die zijn erg makkelijk mee te nemen.

Soorten steekwagens

Er zijn dus inklapbare steekwagens die makkelijk zijn om mee te nemen, maar er zijn nog veel meer soorten. Je hebt stalen steekwagens voor het zwaardere werk. Je kunt veel zwaardere objecten verplaatsen en de veiligheidshandgrepen beschermen jouw knokkels. Aluminium steekwagens zijn er voor het lichtere werk. Ze zijn licht en wendbaar en ze zijn goed voor buiten. Trappensteekwagens zijn erg handig als je de trap op en af moet. De 2 ster vormige wielsets kanten als het ware stabiel om iedere trede. De vatensteekwagens zijn vaak van staal of kunststof en kunnen het beste vaten met inhoud transporteren. Je hebt ook nog steekwagens speciaal voor gasflessen.

Waarom?

Het is erg belangrijk dat je de juiste steekwagen kiest. Tillen in combinatie met duwen en trekken is erg belastend voor het lichaam. Met een steekwagen verminder je fysieke belasting door minder te tillen, te trekken en te dragen. De juiste steekwagen voor de juiste klus, helpt ook enorm bij dit probleem.