boek drukkerij

Het lijkt je ontzettend leuk om je eigen magazine op te zetten. Je hebt al een goede boek drukkerij gevonden en ook al een aantal enthousiaste klanten. Nu moet je alleen wel je eigen magazine gaan vormgeven. Hoe doe je dat? Wij geven je hieronder een aantal handige tips.

boek drukkerij

Tip 1: Maak niet alle content zelf

Natuurlijk kun je een magazine maken met alleen je eigen teksten, foto’s en designs. Het is echter veel leuker om ook anderen hieraan te laten bijdragen. Zo wordt je magazine veelzijdiger en je hoeft niet alles steeds zelf te bedenken.

Tip 2: Kies de juiste afbeeldingen

Als je magazine vooral uit artikelen bestaat, hecht je misschien niet zoveel waarde aan de afbeeldingen. Echter zijn de afbeeldingen ook ontzettend belangrijk. Niet alleen voor de vormgeving, maar ook om de boodschap van de tekst te verduidelijken. Besteed dus zeker ook tijd aan het kiezen van de juiste afbeeldingen.

boek drukkerij

Tip 3: Ontwerp je magazine in InDesign

De meeste drukkerijen accepteren alleen een PDF bestand dat is opgemaakt in InDesign. Dit kun je natuurlijk altijd even navragen bij je boek drukkerij. InDesign is echter sowieso wel een fijn programma om je magazine in te ontwerpen.