Een elektronische sigaret is gevuld met een soort vloeistof. Dit is nodig om hier gebruik van te maken. Deze vloeistof wordt ook wel e-liquid genoemd en je moet dit regelmatig bijvullen. Vind je het lastig om de juiste e-liquid uit te kiezen? Hieronder vind je enkele praktische tips voor het kiezen van je e-liquid.

e-liquid
  1. Let op het nicotinegehalte

Het nicotinegehalte kan bij e-liquids nogal verschillen. Sommige e-liquids bevatten geen nicotine, andere e-liquids zijn met 12 milligram vergelijkbaar met reguliere sigaretten en weer andere vloeistoffen zijn zwaar te noemen met wel 16 milligram nicotine. Ga je liever voor light? Kies dan voor een e-liquid met 3 tot 6 milligram nicotine.

  1. Bepaal of je een throat hit of meer damp wilt

E-liquids verschillen ook in de damp en throat hit die ze geven. Wil je graag een throat hit? Let hier dan op bij het maken van je keuze. Liever meer damp? Ga dan voor een e-liquid die meer damp vrijlaat. Beide zou eventueel ook kunnen, als je dat graag wilt!

e-liquid

3. Koop een proefpakket

De kans is klein dat je in één keer de juiste smaak e-liquid koopt. Er zijn veel diverse smaakjes verkrijgbaar en dezelfde smaak van verschillende merken kan ook erg verschillen. Daarom kun je als je net begint het beste eerst een proefpakket of enkele proefpakketjes met verschillende smaken bestellen. Zo kun je testen welke smaak jij lekker vindt.